Winterhapjes

VVV Valkenswaard heeft ter aanvulling op ‘het heidehapje’ het ‘winterhapje ontwikkeld in eigen beheer. Het Winterhapje is beschikbaar in de periode oktober - april. Hier is voor gekozen omdat de combinatie met de fietstocht door het Groote Heide gebied niet voor de hand ligt in in het winterseizoen.

Het Winterhapje werkt hetzelfde, maar hieraan doen uitsluitend restaurants en eetcafés mee uit Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft. Uiteraard is de gerecht keuze door de ondernemers ook aangepast aan het seizoen.

Toeristisch Café

In samenwerking met de gemeente Valkenswaard organiseert VVV Valkenswaard 2 x per jaar een Toeristisch Café. Hiervoor worden alle toeristisch recreatieve bedrijven en organisaties, verenigingen horecaondernemers, gemeenteraadsleden uitgenodigd. Het vindt plaats bij een van de (nieuwe) TR bedrijven of organisaties.

Deze avond (of ontbijtsessie) bestaat uit:

• Korte presentatie van bedrijven aan de gasten
  • VVV Valkenswaard verstrekt relevante informatie (bv jaarprogramma/wijzigingen knooppunten/ nieuwe ruiterroutenetwerk in ontwikkeling/ Visit Brabant items/ etc.)

Echter staat een interactief programma tijdens deze avonden of ochtenden voorop. Denk hierbij aan brainstormen en/of uitwerken van opdrachten en nieuwe ideeën waardoor er nieuwe producten en samenwerkingsverbanden ontstaan. Achteraf wordt er informeel over doorgepraat.

Wandelgemeente van het Jaar

VVV Valkenswaard is onlangs verkozen tot ‘Wandelgemeente van het Jaar’. Naar aanleiding van deze verkiezing stond onlangs op de agenda van het Toeristisch Café: Hoe gaat Valkenswaard en u als ondernemer/organisatie hiervan profiteren?

Uit de vele ideeën die deze avond uit de werkgroepen naar voren kwamen, werd gekozen voor de uitwerking van het idee om een wandelweek te gaan organiseren in april 2017. De politiek zag het brede draagvlak en stelde geld voor onderzoek naar haalbaarheid beschikbaar. Het resultaat is dat er momenteel druk gewerkt wordt aan de organisatie en daadwerkelijke uitvoering hiervan in de week van Pasen t/m zondag erna: 15-04 t/m 23-04-2017.

Het wordt een wandelweek gericht op werkelijk alle doelgroepen, Afhankelijk van de beschikbare financiën (via sponsoring) wordt het wandelprogramma nog verder uitgebreid met een entertainmentprogramma. VVV Valkenswaard beoogt er een (twee)jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Het Heidehapje

In navolging van De Peel (Peelpeuzelen) en De Kempen (Snoeperkes) heeft Groote Heide het ‘HeideHapje’ uitgebracht al dan niet in combinatie met De Groote Heide Fietstocht: Voor slechts € 16,50 kan de bezoeker bij verschillende restaurants in het Groote Heide gebied genieten van een heerlijk, ‘gratis’ gerechtje. De gerechtjes zijn heel divers, zowel hartig als zoet, ook speciaal voor kinderen, dus voor ieder wat wils!

Hoe werkt het? Het Heide Hapje is een bonnenboekje met 12 bonnen, dat men voor € 16,50 kan kopen bij een van de VVV Groote Heide winkels. De bonnetjes vertegenwoordigen een gezamenlijke waarde van ruim € 90,00. Tegen inlevering van één van de twaalf bonnen uit het Heide Hapje boekje krijgt men gratis een gerechtje bij één van de 23 deelnemende horecagelegenheden. De bezoeker mag zelf beslissen waar hij/zij de twaalf Heide Hapje bonnen gaat besteden. Het Heide Hapje boekje staat niet op naam en kan dus ook prima als cadeau weggeven worden! Uitgebreide info en voorwaarden www.vvvdegrooteheide.nl

Waarom is deze actie zeer succesvol: De opmaak- en drukkosten van het aantrekkelijk ogende Heide Hapje boekje worden (inmiddels na een aanloopperiode van 3 jaar) verdeeld onder de deelnemende restaurants (allen met terras!). Daarnaast betaalt elke ondernemer een deelnemersbijdrage. Elk restaurant serveert een gerechtje van eigen kaart of speciaal voor het arrangement gemaakt wordt. Daarvoor int het restaurant de coupon bij de bezoeker. Na boeking int de VVV de coupons en krijgen de ondernemers per ingeleverde bon een vooraf besproken percentage uitgekeerd. De drankomzet, een ‘bezet’ terras en kennismaken met (de presentatie van) de horecagelegenheid moet het minimale verschil tussen kostprijs en opbrengst goed maken. Om het gebruik van dit arrangement te stimuleren, hebben de VVV’s een Groote Heide fietstocht (te koop voor € 1,95) erbij ontwikkeld. Hier staan de deelnemende horecagelegenheden met icoon op vermeld. In het couponboekje wordt uiteraard verwezen naar de ligging t.o.v. het dichtstbij gelegen fietsknooppunt.Door de perfecte prijs/kwaliteit verhouding, de aantrekkelijke prijsstelling en mooie vormgeving is het Heide Hapje een gewild cadeautje! Eventueel samen met de verkoop van de Groote Heide fietskaart à € 1,95. Beide varianten staan leuk ingepakt klaar voor de verkoop!