Projecten van VVV Tilburg in 2018

Welkomstpakket nieuwe bewoners

VVV Tilburg investeert in een warm welkom voor nieuwe Tilburgers. Met een cadeauvoucher in de brievenbus van het nieuwe woonadres kunnen nieuwe stadsgenoten bij de VVV hun welkomstpakket in ontvangst nemen. Het pakket is fris en eigentijds en benadrukt op een leuke manier een aantal kernwaarden van de stad. De inhoud van het pakket wisselt en blijft verrassen.

E-Learning module 

In samenwerking met Visit Brabant en Citymarketing Tilburg ontwikkelt VVV Tilburg een e-learning voor Tilburg. Iedereen die de online module volgt, leert (toeristisch) Tilburg kennen en is in staat om Tilburg aan gasten te verkopen op een manier zoals we Tilburg ook willen presenteren. De module is onder meer interessant voor hotelreceptionisten, horecapersoneel, taxichauffeurs, medewerkers van culturele instellingen en winkelpersoneel. Het is ook een interessante manier om stagiaires of nieuw personeel in de toeristische branche in te werken.

foto Jac Schalk

Uitnodigen Uitlichten Uitleggen

Door middel van digitale routewijzers, nieuwe plattegronden, informatie over wat er te doen is in de stad en wandel- en verhalenroutes wil de VVV bezoekers verleiden tot een langer bezoek aan de binnenstad. De routewijzers bieden actuele informatie over gebieden en activiteiten. De routewijzers zijn voorzien van nieuwe plattegronden met daarop de verschillende sfeergebieden in de binnenstad. Ze bieden informatie over activiteiten in de binnenstad, over wandelroutes en wijzen de bezoeker op hotspots in de stad. Ze komen bij de uitgangen van parkeergarages, bij het station en bij het TextielMuseum en de Pont te staan.

Waarom? Tilburg is in beweging: de Binnenstad en Spoorzone zijn volop in ontwikkeling, de Pont heeft een nieuw voorplein gekregen, de Piushaven heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. De gemeente wil de verbindingen tussen deze verschillende gebieden verbeteren, en de informatie over wat er te doen is in deze gebieden, zodat bezoekers van de Pont ook als vanzelfsprekend doorlopen naar de Spoorzone en mensen die winkelen in het centrum ook de Piushaven bezoeken.